Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Ανάγκη να συμπεριληφθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος ΠΟΑΔ

Για την ανάγκη να συμπεριληφθεί ο Κλάδος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στα Προγράμματα ΕΣΠΑ μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ, Τ. Μιχαλόπουλος στον Insuranceworld και τον Βάιο Κρόκο

Την στήριξη που δικαιούται ως πληττόμενος κλάδος αναζητά ο κόσμος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εν μέσω των έντονων οικονομικών πιέσεων που έχει φέρει ο COVID-19.

Μετά τις επίπονες προσπάθειες των Σωματείων της χώρας την περίοδο του lockdown κατά την πρώτη φάση της πανδημίας με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν – έστω και πιο αργά – στα μέτρα στήριξης, μια νέα πραγματικότητα βρίσκεται στον ορίζοντα: Η διαχείριση απωλειών που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και η ανάπτυξη νέων εργασιών.

Για παράδειγμα, κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η «νέα κανονικότητα» στις καθημερινές εργασίες ενός ασφαλιστή. Η επικοινωνία τόσο με τις εταιρείες όσο και με τους πελάτες δοκιμάζεται. Η διατήρηση του πελατολογίου και η νέα παραγωγή επίσης. Την ίδια ώρα επιτακτική είναι η ανάγκη για σύγχρονες υποδομές, νέα τεχνολογία και ψηφιακά εργαλεία για τον σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Εκτός ΕΣΠΑ οι ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συμμετοχή του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19.

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), κ. Τάκη Μιχαλόπουλο ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Έχουμε εντοπίσει δυστυχώς το πρόβλημα αυτό δεδομένου ότι η ΠΟΑΔ έγινε παραλήπτης επιστολών διαμαρτυρίας από σωματεία μέλη της ανά την Ελλάδα αναφορικά με προγράμματα ΕΣΠΑ που σχετίζονται με την πανδημία και έχουν ως στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εισέπραξαν αρνητική απάντηση ως προς την ένταξη τους, πρόκειται για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα»


«Ασχοληθήκαμε με το θέμα, κάναμε τις απαιτούμενες ενέργειες, συνομιλήσαμε με Περιφέρειες και Αντιπεριφερειάρχες, που έχουν ως αντικείμενο τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας αλλά και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τον υφυπουργό, κ. Γ. Τσακίρη, αρμόδιο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Όπως φαίνεται οι ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα που υπάρχει στον κλάδο για χρηματοδότηση και στήριξη, εν μέσω πανδημίας.

Η ΠΟΑΔ θα προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες με στόχο την ένταξη των ΚΑΔ στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδιώκοντας την συνεργασία και με τους άλλους φορείς εκπροσώπησης για ένα θέμα που αφορά όλη την διαμεσολάβηση.», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Τάκης Μιχαλόπουλος.

Πηγή: Insuranceworld

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το εύκολα και γρήγορα !