Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές & Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Αίτημα χρονικής παράτασης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η πατρίδα μας και όλη η ανθρωπότητα, βρίσκεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής κρίσης οι οποίες έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Η Πολιτεία μέσω των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε και ενέταξε σε αυτά το 85% των επιχειρήσεων κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά και ειδικότερα με το πρόγραμμα “Επιστρεπτέα Προκαταβολή” παρέχεται ένα ακόμη πολύ σημαντικό εργαλείο άμεσης οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης που θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους ΚΑΔ 66.22… θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε μετά την ένταξη μας και ειδικότερα για τα δικαιολογητικά έσοδα και έξοδα του ‘Α τριμήνου 2020 που θα υποβάλλονται μηνιαίως με καταληκτική ημερομηνία την 10η επομένου μηνός.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές δηλώνουν τα ακαθάριστα έσοδα τους βάσει εκκαθάρισης που εκδίδεται από τους προμηθευτές μας τις Ασφαλιστικές Εταιρίες με το κλείσιμο της χρήσης του φορολογικού έτους. Κατά συνέπεια τα μηνιαία έσοδα που καλούμαστε να δηλώσουμε είναι πρώτον έναντι εκκαθάρισης και δεύτερον δεν μας παρέχονται ούτε στις επιχειρήσεις μας , αλλά ούτε και γνωστοποιούνται στο TAXIS σε μηνιαία βάση με αποτέλεσμα να απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία και προετοιμασία για την ορθή αποτύπωση των οικονομικών μας στοιχείων πολύ πέραν της 10ης Απριλίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της Αίτησης.

Πιστεύουμε όπως ήδη αναφέρουμε και παραπάνω ότι το πρόγραμμα “Επιστρεπτέα Προκαταβολή” είναι πραγματικά το μέτρο που θα ενισχύσει και θα προσφέρει πραγματική στήριξη μέσω της χρηματοδότησης μας για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, και την επάνοδο στην κανονικότητα.

Ζητάμε λοιπόν να δοθεί η απαραίτητη χρονική παράταση τουλάχιστον 30 ημερών πέραν της 10ης Απριλίου ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ανακύπτει και η πλειονότητα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών να μπορέσει να ωφεληθεί πραγματικά από το μέτρο αυτό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Α.Δ.

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος

Μαρία Δημητριάδη, Γεν. Γραμματέας

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το εύκολα και γρήγορα !