Η 1η Κλαδική Μελέτη για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Έρευνα για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Η παρουσίαση της 1ης μελέτης για τον Κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την ICAP, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/10/2020, στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΕΕΑ.

Την παρουσίαση της μελέτης, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο «εργαλείο» για τους επαγγελματίες, χαιρέτισαν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Γ. Ζαββός και ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Π. Σταμπουλίδης, οι οποίοι αναγνώρισαν την σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης για την ελληνική οικονομία. Την πρωτοβουλία του ΕΕΑ χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου και επισήμανε τον πρωτεύοντα ρόλο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην ιδιωτική ασφάλιση.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου χαιρέτισε το επίτευγμα της 1ης Κλαδικής Μελέτης και τόνισε την καθοριστική σημασία που έχει για τον κλάδο και την μελλοντική του πορεία.  Τα βασικά σημεία της έρευνας παρουσίασε  ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης ο οποίος εξήρε την σκοπιμότητα της μελέτης και παρουσίασε αναλυτικά τα καίρια σημεία αυτής. Εξήγησε την αναγκαιότητα που υπήρχε από μια συγκεντρωτική ποιοτική και ποσοτική προσέγγιση του κλάδου. Τόνισε ότι η έρευνα στηρίχθηκε σε συγκέντρωση στοιχείων από διαφορετικές πλευρές ΕΛΣΤΑΤ, ΑΑΔΕ,  ΚΕΕΕ, ΕΑΕΕ και βασίζονται σε:  ανάλυση Ισολογισμών εταιριών διαμεσολάβησης, ερωτηματολόγια, Φυσικών προσώπων, ερωτηματολόγια Νομικών προσώπων. Στην έρευνα συμμετείχαν  όλα τα Σωματεία του κλάδου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Νίκος Yποφάντης.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω την παρουσίαση της ICAP καθώς και την συνοπτική παρουσίασή της από τον κ. Γαβαλάκη

Με μια ματιά… χρήσιμα συμπεράσματα

Από τα συμπεράσματα της μελέτης προκύπτουν –μεταξύ άλλων- χρήσιμα στοιχεία για το θέμα των εισοδημάτων του κλάδου αλλά και του υψηλού μορφωτικού επιπέδου που διαθέτουν οι επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα:

-Το 50% των επαγγελματιών του κλάδου έχει εισόδημα έως15.000 ευρώ

-Οι μισοί επαγγελματίες είναι ηλικίας 30 έως 45 ετών

-Πάνω από το 70% των επαγγελματιών του κλάδου έχει ανώτατες και ανώτερες σπουδές, δείγμα του υψηλού μορφωτικού επιπέδου των διαμεσολαβητών

-Περίπου οι μισοί επαγγελματίες λειτουργούν εκπροσωπώντας μόνο μία ασφαλιστική εταιρεία

Πηγή: ΕΕΑ

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το εύκολα και γρήγορα !