Π. Μιχαλόπουλος: Η έρευνα ΕΕΑ – ICAP αποτυπώνει την πραγματικότητα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος ΠΟΑΔ

Στο πλαίσιο παρουσίασης της μελέτης που έτρεξε και ολοκλήρωσε η ICAP, για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και αφορά το σύνολο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η διεξαγωγή της έρευνας, από την αρχή οργανώθηκε σωστά από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, έτσι ώστε και με τη βοήθεια των επαγγελματιών, όπως είναι η ICAP, να βγει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δεν γνώριζα το περιεχόμενο της έρευνας, αλλά εμείς είχαμε συμμετάσχει από την αρχή απαντώντας στα σχετικά ερωτηματολόγια, προτρέποντας παράλληλα τα σωματεία μας να βγουν και να απαντήσουν και να δώσουν στοιχεία έτσι ώστε να συνδράμουν στη σύνταξη και ολοκλήρωση της μελέτης.

Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από το αναμενόμενο και το κυριότερο κατά την άποψή μου είναι ότι αποτυπώνει την ασφαλιστική πραγματικότητα – την πραγματικότητα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Κάνει μια χαρτογράφηση που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι τώρα και αφήνει μια παρακαταθήκη, μια πηγή, στοιχείων τα οποία μελλοντικά και θα εμπλουτιστούν και θα αναπτυχθούν.

Ξεχωρίζω δύο σημεία της μελέτης, το ένα είναι η χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση η οποία έχει παρατηρηθεί και θεωρείται από ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων πρόβλημα […] Και ένα δεύτερο σημείο που αφορά την επιμόρφωση και εκπαίδευση των συναδέλφων το οποίο αφορά και εμάς στα σωματεία και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ειναι νωρίς ακόμα για να μπορούμε να έχουμε άποψη για όλα τα στοιχεία της έρευνας αλλά όταν μας δοθεί, θα μπορέσουμε να τα αναλύσουμε και τα σωματεία μαζί με τα επιμελητήρια να αναλάβουμε δράσεις και ενέργειες ειδικά στην περιφέρεια.

Πηγή: Insurancedaily

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το εύκολα και γρήγορα !